lauantai 12. syyskuuta 2009

Uunilahna ravintola Motissa


Kevät on parhainta lahna-aikaa ja Ravintola Motissa uunilahna oli omistaja/johtajan ja asiakkaiden suosikkiruokaa. Lahnojen päät keitettiin ja kieli oli erityisen herkullinen. Päät nautittiin kuin ravut kaivaen hummerihaarukalla niistä parhaat palat.

Tarvitsemme noin parikiloisen suomustetun lahnan.

Täyte:
1 dl kypsää riisiä
1 kpl keitetty, pienitty kananmuna
1 kpl raaka kananmuna
1 dl korintteja
2 rkl tillisilppua
1 tl merisuolaa

Valmistus:

1.Täyteainekset sekoitetaan riisiin jolla täytetään lahnan vatsa. Uunivuoka voidellaan voilla. Lahnan pintaan ripotellaan valkopippuria ja suolaa, korppujauhelmaa ja voinokareita.
2.Lahna paistetaan ensin 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia, jonka jälkeen sitä aletaan valella kananmunaranskankerma-/ kuohukermaliemellä 10 minuutin välein.
3.Näin saadaan lahnan pintaan kaunis kuorrutus ja uunipannun pohjalle jää maukas ja sakea kastike.
4.Lahnan kypsymisaika on noin tunti, mutta tästä ajasta noin puoli tuntia lahna saa hautua miedommassa lämpötilassa ( 150 astetta).

Motissa lahnan lisäkkeenä tarjottiin puolukkasurvosta, sipuliperunamuusia, sitruunaviipaleita sekä tillivoisulaa.

Keittiömestari Wiljam Pyy (Motissa 1967 – 68)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti