lauantai 12. syyskuuta 2009

Sienilahna



  • 1 lahna (noin 1½ kg)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 80 voita
    Täyte:
  • 125 g kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 40 g voita
  • 125 g kypsää kalaa
  • 1 muna
  • 2 dl korppujauhoja

    Leivitys:
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 muna
  • 1 rkl korppujauhoja

Suomusta ja perkaa kala, hiero siihen sitruunamehua ja suolaa ja jätä se hetkeksi vetäytymään. Puhdista kantarellit, silppua ne ja paista silputun sipulin kanssa pannulla. Hienonna kalan liha monitoimikoneessa ja sekoita siihen sieni-sipuliseos, kananmuna ja lahnan maksa. Lisää seokseen niin paljon korppujauhoa, että saat jäykähkön taikinan. Painele täyte lahnan vatsaan ja sulje vatsa coctailtikuilla tai kiehautetulla kalastajanlangalla.
Kääntele kala ensin vehnäjauhossa, sitten vatkatussa munassa ja lopuksi korppujauhossa ja nosta se uunivuokaan, jonka pohjalla on kuumaa voisulaa.
Paista kalaa uunissa noin 180 asteessa 40 – 50 minuuttia. Valele silloin tällöin voilla.

Tarjoa uunilahna perunasalaatin ja kevyen punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti