keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Muikea muikkusardiini



  • 1 kg pieniä muikkuja
  • 1,2 dl öljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl chiliketsuppia
  • 1 rkl sinappia
  • 3 rkl etikkaa
  • 2 tl suolaa
  • sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
    viherpippureita, rose` pippureita


Kalat perataan ja laitetaan kerroksittain sipulirenkaiden ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin, tiiviskantisiin lasipurkkeihin. Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan. Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin. Purkin laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.
Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.

Ohjeen on yhdistyksellemme lähettänyt Espoolainen kalaruoan ystävä. Hän kalastaa kesäisin Saimaalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti