lauantai 12. syyskuuta 2009

Filets de maquereau au vin blanc



  • 2 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaloituna
  • 1 porkkana viipaloituna
  • 6 kokonaista mustapippuria
  • 4 korianterinsiementä
  • muutama persiljan- tai fenkolinoksa laakerinlehdellä sidottuna
  • hiven suolaa
  • 4 makrillia perattuna,
  • sisälmykset poistettuna ja huuhdottuna
  • 1 sitruunan mehu
  • persiljaa tai fenkolia koristeluun


  1. Mittaa viini, vesi ja mausteet kattilaan. kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 10 min.
  2. Lado puhdistetut makrillit tulenkestävään keittoastiaan, purista päälle sitruunamehu ja lisää kuuma liemi sekä kaikki mausteet.
  3. Lisää kasvikset. Peitä foliolla. kuumenna kiehuvaksi. pienennä lämpöä ja kypsennä hyvin hiljaa noin 10 min, niin että kala juuri ja juuri kypsyy. Ota pois liedeltä ja siirrä kala tarjoiluvadille. Kaada liemi päälle mausteineen. Poista vettyneet yrtit ja jäähdytä.


Koristele tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua. Haluttaessa kala voidaan nylkeä ja fileoida kylmänä ja tarjoilla kastikkeen kanssa. jossa on noin puolet keitinliemestä ja hieman ranskalaista sinappia.

© Pentin parhaat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti