keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Kukkakaali ja savumuikut



  • n.1 kg raikkaita kukkakaalinpäitä
  • ½ kg savumuikkuja
  • 1pkt amerikan pekonia

    Nypi kaalit tertuiksi ja silppua kanta hyvin pieniksi, keitä kantaosa vähässä suolalla ja muskotilla maustetussa vedessä kypsäksi. Höyrytä nuput kannen alla
    napakoiksi, suikaloi pekoni, ruskista se ja kaada rasva uunivuokaan. Laita valutettu kantasilppu päälle sekä nuput ja pekonisuikaleet.

    Kastike:
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 3 dl kermaa (Flora vispi)
  • 200 g sulatejuustoa
  • (hiukan parmesan juustoraastetta)

Freesaa voi ja jauhot, lisää kerma. Keitä hiljalleen 10 minuuttia ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä mikäli kastike tuntuu liian sakealta. Murusta sulatejuusto ja sekoittele tasaiseksi ja mausta mustapippurilla. Lisää peratut savumuikkufileet vuokaan ja peitä kastikkeella. Ripottele parmesaania päälle ja kuorruta 225 asteessa kauniin ruskeaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti