lauantai 12. syyskuuta 2009

Merikrottia uunissa (Valencia)


Ainekset:

  • 1 kg 200 g merikrottia
  • 4 dl oliiviöljyä
  • 2 ruokalusikallista jauhoja (vehnä)
  • 250 g herneitä
  • 1 vihreä paprika
  • 1 punainen paprika
  • 250 g paistettua tomaattia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni tupsu persiljaa
  • ¼ l kalalientä
  • 1 ruokalusikallinen pippuria (pimentón tarkoittaa suurta pippuria, paprikaa tai jauhettua espanjanpippuria tai turkinpippuria)
  • 1 tulinen pippuri (tai kirsikka)
  • suolaa


Valmistus:

  1. Leikkaa merkikrotti pyöreiksi 1,5 senttiä paksuiksi siivuiksi. Suolaa, kieritä jauhossa ja paista minuutin verran molemmilta puolilta pannulla kuumassa oliiviöljyssä.
  2. Lisää valkosipulin kynnet ja silputtu persilja, tulinen pippuri ja kaksi lusikallista jauhoja ja sekoita.
  3. Lisää tomaatit ja jauhettu pippuri sekä herneet sekä paloitellut ja paistetut paprikat.
  4. Paista 220-asteisessa uunissa 15 minuutin ajan. Paistamisen jälkeen sirottele päälle persiljaa ja tarjoile.

    Kuvateksti: Tämän ruokalajin salaisuus on siinä, että merikrottia ei paisteta liikaa ja kastike ei peitä koko kalaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti