keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Haudutetut muikut



  • 1 kg muikkuja
  • 2 – 3 sipulia
  • suolaa
  • 50 – 100 g voita
  • persiljaa
  • (valkoviiniä)

Perkaa muikut, huuhdo kevyesti ja valuta. Kuori sipulit ja leikkaa renkaiksi tai silppua. Ripota muikuille suolaa ja anna sen imeytyä kaloihin noin tunnin ajan.
Lado muikut sipulisilpun ja voinokareiden päälle kerroksittain pataan tai tulenkestävään vuokaan. Vuole pinnalle kerros voinokareita. Kaada vuokaan tai pataan niin vähän vettä etteivät kalat peity ( valkoviiniä ½ dl). Peitä vuoka kannella tai foliolla. Kypsennä 200- asteisessa uunissa 45 – 60 minuuttia tai kunnes kalat ovat hautuneet kypsiksi. Tarkista liemen maku ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti