lauantai 12. syyskuuta 2009

Ahvenfilekeitto



Tarveaineet:

  • 7 keskikokoista perunaa, mieluimmin Matildaa
  • 400 g ahvenfileitä
  • 100 g maustamatonta Hovi- tuorejuustoa
  • 1 sipuli
  • 1 tl merisuolaa hienonnettuna
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 5 maustepippuria
  • ½ laakerinlehteä
  • 1 rkl voita
  • 4-5 dl vettä


SUURUSTAMISEEN:

  • 5 dl maitoa
  • 1 rkl tilliä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl ruohosipulia


  1. Paloittele kuoritut perunat, laita ne tilavaan kattilaan. Aseta ahvenfileet perunoiden päälle, lisää suola, sitruunapippuri, sipuli, Hovi tuorejuusto, voi, laakerinlehti ja maustepippurit.
  2. Lisää vettä niin, että perunat peittyvät. Anna kiehua hiljakseen noin puoli tuntia. Suurusta maito- vehnäjauhoseoksella, hauduta vielä noin viisi minuuttia. Lisää tilli, ruohosipuli, murskattu valkosipulin kynsi.

Tarjoile 10 min. kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti