lauantai 12. syyskuuta 2009

Kekkosen madekeitto


Muistellaanpa Kekkosta ja minkälaisen madekeiton hän vaati Motissa, kun
riistakaverit olivat pyytäneet kalat ja herrat mussuttivat hyvällä halulla.
Keittiöönkin tuotiin työvuoron loputtua joko viinilasillinen tai konjakit.


Kilo perattua madetta paloitellaan nivelistä. Laitetaan kattilaan kiehumaan ja lisätään vettä niin, että kalapalat peittyvät. Kun kiehahtaa, kuoritaan vaahto pois. Lisätään pari sipulia lohkoina ja porkkana pieninä kuutioina. Sekaan kymmenkunta valko- ja maustepippuria ja pari laakerinlehteä.
Haudutetaan alhaisella lämmöllä puolisen tuntia. Otetaan madepalat varoen pois keitoksesta. Liemi siivilöidään sideharsokankaan läpi ja liemi keitetään kokoon.
Madepalat ruoditaan keitto- annoskulhoon, kaadetaan liemi päälle sekä tilli-silppua.
Erikseen tarjotaan ruispaahtoleipää, sipulisilppua, voisulaa ja vielä tilliä.

"Tämmöistä herkkua silloin, ja mikäli maksaa riitti sitä oli myös tarjolla ellei
sitten blinien päälle."

Keittiömestari Wiljam Pyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti