keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Muikkukalaa possun kera


Olen tutkinut monia muikkuohjeita sekä valmistanut ja maistanut monenmoisia muikkuherkkuja. Sianlihaa olen havainnut käytettävän lukuisissa muikkuruuissa. Onko muikku niin vähärasvaista, että sitä pitää höystää läskillä? Joskin itse olen pannut merkille sen kuivavan, mikäli sen paistaa liian kovassa lämmössä. Eli perusohjeena: ruskista voissa nopeasti, jonka jälkeen miedolla lämmöllä haudutus. Johan tulee mehevän maukkaat muikut.

  • 800 g yön yli suolattuja ja perattuja muikkuja
  • 200 g rasvaista possun kylkisiivua
  • iso sipuli, silputtua tillisilppua, maustepippuria, dl vettä ja
  • 100 g Creme Bonjoure tuorejuustoa (esim. Ruohosipuli).

VALMISTUS:
Paista kylkisiivut rapeiksi paistinpannussa, lisää silputut sipulit ja freesaa
kuullottaen. Sekoita vesi ja Creme Bonjoure tuorejuusto eri kulhossa ja kaada pannulle. Lado tillipippuroidut muikut päälle ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla lientä ahkerasti päälle valellen parikymmentä minuuttia.
Tarjoa sipuliperunamuhennoksen kera.

Keittiömestari Wiljam Pyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti