lauantai 12. syyskuuta 2009

Merikrotti ja sienikastike



Tarvitset:

  • 300 – 400 g Merikrottia, nyljetty ja leikattu poikkisuuntaan pihveiksi.
  • merisuolaa Wales
  • valkopippuria
  • mustapippuria myllystä
  • voita paistamiseen
  • liotettuja suolasieniä

Valmistus:

  1. Mausta merikrottipihvit kevyesti suolalla ja valkopippurilla.

    Pane ne tuorekelmu suojana jääkaappiin pariksi tunniksi.
  2. Paista pihvejä voipannulla molemmin puolin noin 10 minuttia.
  3. Nosta tarjoiluastiaan ja pidä lämpimänä.
  4. Valmista sienikastike hyödyntäen pannulle jäänyt rasva. Kastiketta
    voit saostaa esimerkiksi Maizena- jauhoilla.

Tarjoa merikrottipihvit erikseen keitettyjen perunoiden (esim. van gogh) ja sienikastikkeen
kanssa. Viereisestä merkrottiannoskuvasta jäi pois sienisoosi, pahoittelemme.

© Heikki Karjalainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti