keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Hauki-info




Hauki (Esox lucius)
Gädda
Pike
northern pike
Hecht Brochet
brochet du nord

Rasvaprosentti 0,3
Saanto (paljonko fileetä kokonaisesta kalasta) 35 -45%
Vaihtelee vuodenajasta riippuen (mäti, rasva)

Yleistä:
Hauki ja ahven ovat suositumpia saaliskalojamme. Hauen voi keittää kattilassa tai kypsentää uunissa kokonaisena, jolloin sitä ei tarvitse suomustaa. Näin makuaineet kalan nahassa säilyvät. Keittämällä valmistettu hauki vaatii höysteeksi esimerkiksi munakastikkeen. Uunissa hauen voi hauduttaa kokonaisena, täytettynä tai kuorrutettuna fileenä. Hauki on myös erinomainen pullien ja murekkeen raaka-aine. Joukkoon voi jauhaa mukaan punalihaista kalaa, esimerkiksi lohta. Hauen päässä on runsaasti lihaa ja makuja, joten se sopii liemi- ja keittoaineksiksi. Hauen mäti on monen herkku. Yleisin pyyntikoko on 1 – 3 kg, ruumis pitkä, selkäevä hyvin takana peräevän kohdalla, pää suuri ja suussa teräviä hampaita, kidukset terävät, selkä mustanvihreä, sivuilta vihertävän harmaa tai oliivinvihreä ja kellertävätäpläinen. Suurten ja vanhojen haukien lihaa monet pitävät kuivana ja puumaisen makuisena.

Lisää hauesta Kalaruokaverkossa

Katso tästä hauen perkaus ja fileeraus

Lue hauesta lisää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti