lauantai 29. elokuuta 2009

Kermahauki





  • 1 hauki (noin 1½ kg)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • 60 g voita
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 2 rkl korppujauhoa
  • 1 rkl juustokraastetta
  • 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 2 anjovisfileetä hienoksi silputtuna
  • muutama kapris
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1½ - 2 dl valkoviiniä
  • 1 rkl perunajauhoja

1. Pirskottele suomustetun ja peratun hauen vatsaan sitruunamehua ja ripottele suolaa. Pane kala vatsapuoli alaspäin pannulle ja valele se voisulalla. Sirottele pinnalle silputtu sipuli, korppujauho ja juustoraaste. Kaada kerma viereen. Paista kalaa 40 – 50 minuuttia 200-asteisessa uunissa ja nosta se sitten lämmitettyyn tarjoiluvuokaan.
2. Lisää paistoliemeen hienonnetut anjovisfileet ja kaprikset. Kiehauta ja mausta seos sitruunamehulla ja valkoviinillä. Suurusta kastike kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauhoilla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa vielä hiukan kermaa.

Lisäksi sopivat persiljaperunat ja punasikurisalaatti ja juomaksi voimakas valkoviini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti