sunnuntai 23. elokuuta 2009

Oopperakellarin silakat



  • 500 g silakkafileitä
  • muna-keltuaisseos:
  • 2 munankeltuaista
  • 2 dl kuohukermaa

Paistamiseen voita

Pinnalle:
1 – 1½ dl karkeita ruisjauhoja tai korppujauhoja
2 – 3 tl suolaa

1. Sekoita keltuaiset kerman joukkoon, upota fileet seokseen ja pidä likoamassa 12 – 24 tuntia. Valuta kalat, taita ne kalan muotoon ja kääntele suolalla maustetussa ruis- tai korppujauhoissa.
2. Paista voissa kauniin ruskeiksi ja rapeiksi.

VINKKI
Makua voi terästää sinappijauheella.

Oopperakellarinsilakat on monien mielestä yksi parhaista ellei paras silakan valmistusohje.

Oopperakellarin silakoita paistaessa kalan muotoon taitetut silakkafileet
helposti aukeavat kuumalla pannulla. Paistoksen voi yrittää peittää kannella tai fileet voi katkaista ja suorittaa paistamisen jokainen puolikas erikseen. Ruoka on ruhtinaallisen hyvää itse valmistetun perunamuhennoksen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti