tiistai 18. elokuuta 2009

Raikas graavisiikacarpacccio



(neljälle)

100 g muikunmätiä
300 g graavisiikaa

Muut valmistusaineet:



  • 1 kurkku
  • suolaa, pippuria
  • 1 greippi
  • rucolan lehtiä koristeluun
  • 50 g crème fraîchea
  • 1 sitruuna
  • oliiviöljyä
  • suolaa, pippuria

Valmistus:
1. Valuta mätiä viileässä kaksi tuntia siivilässä, jotta ylimääräinen neste valuu pois ja mätihelmet erottuvat.
2. Kuori kurkku, leikkaa siemenkeskusta tangoiksi ja muu osa sentin kokoisiksi paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kuori greippi terävällä veitsellä kalvottomaksi ja leikkaa lohkoista pelkkä hedelmäliha. Puolita lohkot.
3. Levitä siika tarjoiluvadille carpaccion tapaan, lisää kalan päälle pilkottu kurkku ja greippi. Ripottele päälle hienoksi hakattua rucolaa, mätinokareita ja crème fraîchea.
4. Purista annoksen päälle sitruunamehua, pirskota päälle oliiviöljyä ja viimeistele myllystä jauhetulla pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti