lauantai 22. elokuuta 2009

Tattihaukimureke


  • 500 g nahatonta haukifilettä jauhettuna
  • 200 g tatteja
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • ½ tl hienonnettua valkopippuria
    Vuokaan:
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl seulottuja korppujauhoja

Koristeeksi: persiljaa tai salaatinlehtiä

1. Haukifileet jauhetaan joko monitoimikoneessa tai vähintään kaksi kertaa lihamyllyssä tasaiseksi massaksi ( kysy valmiiksi jauhettua haukea
kalakauppiaaltasi).

2. Voi hierotaan vaahdoksi ja sekoitetaan kalamassaan.

3. Munankeltuaiset, jauhot, maito ja mausteet sekoitetaan hyvin. Seos lisätään ruokalusikoittaen voi- ja kalamassaan ja viimeiseksi kaadetaan joukkoon vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset.

4. Liotetut tatit valutetaan ja leikataan kynnen kokoisiksi paloiksi ja
sekoitetaan murekemassaan.

5. Mureketaikina kaadetaan hyvin voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun 2 litran vesihaudevuokaan. Suljetaan kannella ja mureketta keitetään liedellä vesihauteessa noin 1½ tuntia.

Kastikkeeksi sopii esimerkiksi sitruuna-, rapu tai tomaattikastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti