- 500 g nahatonta haukifilettä jauhettuna
- 200 g tatteja
- 150 g voita
- 3 kananmunaa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl maitoa
- 1 rkl suolaa
- 2 tl sokeria
- ½ tl hienonnettua valkopippuria
Vuokaan: - 1 rkl voita
- 2 rkl seulottuja korppujauhoja
Koristeeksi: persiljaa tai salaatinlehtiä
1. Haukifileet jauhetaan joko monitoimikoneessa tai vähintään kaksi kertaa lihamyllyssä tasaiseksi massaksi ( kysy valmiiksi jauhettua haukea
kalakauppiaaltasi).
2. Voi hierotaan vaahdoksi ja sekoitetaan kalamassaan.
3. Munankeltuaiset, jauhot, maito ja mausteet sekoitetaan hyvin. Seos lisätään ruokalusikoittaen voi- ja kalamassaan ja viimeiseksi kaadetaan joukkoon vaahdoksi vatkatut munanvalkuaiset.
4. Liotetut tatit valutetaan ja leikataan kynnen kokoisiksi paloiksi ja
sekoitetaan murekemassaan.
5. Mureketaikina kaadetaan hyvin voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun 2 litran vesihaudevuokaan. Suljetaan kannella ja mureketta keitetään liedellä vesihauteessa noin 1½ tuntia.
Kastikkeeksi sopii esimerkiksi sitruuna-, rapu tai tomaattikastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti