lauantai 29. elokuuta 2009

Herkkuhaukipyörykät



(7-8 annosta)

  • 1 kg haukifileetä
  • 3 munanvalkuaista
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä (Soave)
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • suolaa ja mustapippuria

    Pyöryköiden keittämiseen:
  • 1 ½ l kalalientä

1. Jauha haukifileet tasaiseksi massaksi lihamyllyssä kahteen kertaan tai monitoimikoneessa.
2. Sekoita kaikki pyöryköiden raaka-aineet tasaiseksi massaksi. Kuumenna kalaliemi lähes kiehuvaksi.
3. Muotoile kalamassasta lusikalla soikeita puikuloita. Nosta ne kuuman liemeen yksitellen ja kypsennä.

Ne ovat valmiita, kun ne nousevat pinnalle. Keittoaika on 5 - 10 minuuttia hiljaisella lämmöllä.

4. Nosta kalapuikulat liemestä, pidä kuumina ja valmista kastike:

  • 60 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ g sahramia (snadi pussukka)

1. Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja kaada päälle siivilöity kalaliemi.
2. Lisää joukkoon sahrami, sekoita huolella ja keitä kastiketta loivalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
3. Nosta haukipyörykät kastikkeeseen, hauduta hetki niin, että pyörykät ehtivät kuumentua.

Tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti