sunnuntai 23. elokuuta 2009

Silakkapihvejä, kantarelliperunaa ja sitruunapunajuurta




    Silakkapihvit:
  • 600-700 g silakkafileitä
  • 1-2 hienonnettua sipulia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • ½ tl jauhettua kuminaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 2-3 tl suolaa
  • voita paistamiseen

1. Kuullota sipuli pienessä määrässä voita ja lisää hienonnettu tilli ja kumina joukkoon. Mausta kevyesti suolalla ja vasta rouhitulla valkopippurilla ja jäähdytä.
2. Laita täytettä silakkafileiden väliin ja jauhota suolalla maustetuissa ruisjauhoissa.
3. Ruskista paistinpannulla ja kypsennä loppuun uunissa.
4. Tarjoa kantarelliperunoiden ja sitruunapunajuurten kanssa.

Kantarelliperunat:

  • 400 g jauhoista perunaa
  • 100 g tuoreita kantarelleja hienonnettuna
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua valkopippuria

Kuullota kantarelleja ja sipulia voissa. Keitä perunat kypsäksi ja purista siivilän läpi. Lisää sieni-sipuliseos joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

Sitruunalla maustetut punajuuret:

  • 2-3 punajuurta
  • vettä
  • 1-2 rkl voita
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ sitruunan raastettua kuori ja mehu
  • suolaa ja valkopippuria

Kuori punajuuret ja paloittele pieniksi lohkoiksi. Keitä vähässä vedessä kypsäksi, anna lähes kaiken veden haihtua. Lisää voi, hunaja ja sitruunan mehu ja kuori. Mausta suolalla ja vastarouhitulla valkopippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti