sunnuntai 23. elokuuta 2009

Siikaliemi ja kantarellipelmetit




  • 3 l vettä
  • 1,5 kg ruotoja
  • 100 g sipulia
  • 50 g purjoa
  • 100 g porkkanaa
  • 50 g fenkolia
  • 50 g tomaattia
  • 1 timjamin oksa
  • 3 persiljan oksaa
  • 8 kpl maustepippuria
  • 3 kpl laakerinlehtiä
  • 8 kpl valkopippuria

1. Huuhtele ruodot. Kuori ja pilko vihannekset ja laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia ja siivilöi liemi siiviläliinan läpi.
2. Kuumenna liemi ja lisää joukkoon pelmenejä ja ohuita purjosuikaleita, koristele tillillä.

Pelmenit

  • 250 g vehnäjauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 3 munaa
  • 1-2 dl vettä
  • 200 g kantarelleja
  • 100 g purjosipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 100 g smetanaa
  • suolaa ja sipulia

1. Sekoita suola vehnäjauhojen joukkoon, lisää muna ja 1 dl vettä ja sekoita. Lisää vettä tarvittaessa niin, että taikinasta tulee pehmeän kimmoisa. Anna taikinan levätä ja valmista täyte.
2. Puhdista ja pilko sienet sekä sipulit. Paista sienet kuiviksi ja lisää sipulit ja smetana. Keitä kokoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Jäähdytä kylmäksi.
3. Kaaviloi ja mankeloi taikina ohueksi levyksi ja tee muotilla noin 5 cm halkaisijaltaan olevia ympyröitä. Laita jokaiseen noin ½ tl täytettä ja sulje hyvin. Keitä pelmenit suolalla, maustepippurilla sekä laakerinlehdillä maustetussa vedessä ja nosta ne hetkeksi liinan päälle ennen liemeen lisäämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti