sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kirjolohta sinappikastikkeessa



  • 400 g kirjolohifileetä
    Etikkaliemi:
  • 4 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa (alkuperäisestä vähennetty ½ rkl)
    Sinappikastike:
  • 3 rkl sinappia
  • 2 tl sokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • musta-tai valkopippuria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 tl kuivattua rakuunaa

1. Leikkaa kirjolohifile viipaleiksi ja viipaleet edelleen suikaleiksi. Sekoita etikkaliemen ainekset ja pane kalasuikaleet liemeen muutamaksi tunniksi tai yön yli.
2. Sekoita sinapin joukkoon sokeri, viinietikka, pippuri sekä öljy hyvin vatkaten. Mausta rakuunalla.
3. Valuta kalasuikaleet hyvin ja sekoita joukkoon sinappikastike. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti