lauantai 22. elokuuta 2009

Kuhaa uunipannulla



  • 1 kilo kuhafileitä tai muuta vaaalealihaista kalaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 600 g kypsiä tomaatteja
  • 400 g sipulia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua oreganoa
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunaa
  • 250 g mustia oliiveja
    (kalamata tai gaeta)

1. Kaada hieman rypsiöljyä ja tilkka vettä uunipannulle tai suurelle vadille. Tee tomatti- ja sipuliviipaleista ohut peti pannun pohjalle ja mausta. Liruta päälle hieman lisää öljyä ja pane pannu 200- asteiseen uuniin 10 minuutiksi.
2. Suolaa ja pippuroi kala ja aseta tomaatti-sipulipedille. Leikkaa kuorimaton sitruuna ohuiksi viipaleiksi ja peitä fileet niillä. Sirottele pannulle kourallinen mustia oliiveja ja valuta päälle vähän öljyä. Kypsennä vielä 15-20 minuuttia, kunnes kala on kypsää. Nosta sitruunaviipaleet pois ja pane tilalle uudet ja tuo kala heti tarjolle.

Lisäkkeiksi sopivat keitetyt perunat tai keitetty riisi tai pelkkä leipä ja salaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti