lauantai 22. elokuuta 2009

Herkkuahven



  • 600 g nahattomia ahvenfileitä
  • ruisjauhoja tai korppujauhoja
  • 1 tl suolaa, valkopippuria
  • voita paistamiseen

    Vihanneseos:
  • 1-2 sipulia
  • 1 tlk (210 g) herkkusieniä
  • 1 paprika
  • 1 valkosipulinkynsi
  • pala vihreää kurkkua tai kesäkurpitsaa
  • voita
  • 1 tlk (1,2 dl) smetanaa
  • tilliä, suolaa

  1. Leikkaa ahvenfileet kahteen osaan. Kääntele kalapalat ruis- tai korppujauhoissa, joihin on sekoitettu suola ja pippuri. Paista voissa miedolla lämmöllä haudutellen kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja paprika. Leikkaa kurkku suikaleiksi ja viipaloi herkkusienet. Ruskista kevyesti pannulla, lisää smetana. tillisilppu ja muskattu valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna.
  4. Pane vihannesseosta kalapalojen päälle ja tarjoa kala tilliperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti