lauantai 22. elokuuta 2009

Paistettua kuhaa Mannerheimin tapaan



  • 4 kuhaseläkettä
  • suolaa
  • valkopippuria myllystä
  • korppujauhetta
  • voita paistamiseen

    Piparjuurivoi:
  • 4 rkl raastettua piparjuurta
  • 4 rkl voita

    Herkkusienikastike:
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl jauhoja
  • 8 dl kuohukermaa
  • suolaa, valkopippuria myllystä

  1. Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä korppujauheella. Paista runsaassa voissa kypsiksi. Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi.

  2. Tee herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Laita paistettujen kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita.

Tarjoa herkkusienikastikkeen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti