sunnuntai 23. elokuuta 2009

Siikaa suolakuoressa



  • noin 700 - 1000 g kokoinen siika
  • tilliä, persiljaa, timjamia
  • laakerinlehtiä
  • sitruunan lohkoja
  • 1 kg karkeaa merisuolaa


  1. Suomusta kala ja poista sisälmykset ja kidukset. Jätä pää ja pyrstö.
  2. Pese sitruuna huolellisesti ja lohko. Hienonna yrtit. Täytä siian vatsa sitruunanlohkoilla ja yrteillä.
  3. Levitä suolaa noin 2 cm:n paksuinen kerros foliolle ja nosta kala suolapedille. Taita reunoista folio pesäksi kalan ympärille. Lisää suolaa kalan päälle niin että se jää suolakerroksen alle kokonaisuudessaan ja pirskottele hiukan vettä päälle.
  4. Kypsennä kalaa noin puoli tuntia 200- asteisessa uunissa ja anna sen vetäytyä vielä vartin verran.
  5. Riko suolakuori varovasti pöydässä ja tarjoa kala vihersalaatin ja tuoreen leivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti