- 1 (noin 1 kg) ankerias
- 1 ¼ L vettä
- 1 rkl suolaa
- ¾ dl ruokaetikkaa
- 5 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- Nylje ankerias, poista sisälmykset, huuhdo ja leikkaa kala 2 – 3 cm:n
paloiksi.
- Sekoita liemen ainekset ja kiehauta ne. Nosta ankeriaspalaset veteen
ja hauduta kannen alla n. 20 minuuttia. Pidä kala lämpimänä liemessä.
- Kiehauta kastikkeen rasva ja jauhot kattilassa ja lisää neste. Anna kiehua
loivalla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla.
Sinappikastike:
- 1 rkl margariinia tai voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä
- 2 dl maitoa
(suolaa, pippuria)
- 1 – 2 rkl sinappia
Valmista margariinista tai voista ja kalaliemestä pohja, jonka suurustat vehnäjauholla, lisää maito sekoittaen ja lopuksi sinappi.
© Heikki Karjalainen
Liity Kalaruokaverkkoon
|
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti