perjantai 28. elokuuta 2009

Keitetty ankerias sinappikastikkeessa



  • 1 (noin 1 kg) ankerias
  • 1 ¼ L vettä
  • 1 rkl suolaa
  • ¾ dl ruokaetikkaa
  • 5 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti


  1. Nylje ankerias, poista sisälmykset, huuhdo ja leikkaa kala 2 – 3 cm:n
    paloiksi.
  2. Sekoita liemen ainekset ja kiehauta ne. Nosta ankeriaspalaset veteen
    ja hauduta kannen alla n. 20 minuuttia. Pidä kala lämpimänä liemessä.
  3. Kiehauta kastikkeen rasva ja jauhot kattilassa ja lisää neste. Anna kiehua
    loivalla lämmöllä muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla.


Sinappikastike:

  • 1 rkl margariinia tai voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl maitoa
    (suolaa, pippuria)
  • 1 – 2 rkl sinappia

Valmista margariinista tai voista ja kalaliemestä pohja, jonka suurustat
vehnäjauholla, lisää maito sekoittaen ja lopuksi sinappi.

© Heikki Karjalainen

Liity Kalaruokaverkkoon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti